Sivu 1/1

Pienestä kiinni

Lähetetty: 22.1.2019 7:44
Kirjoittaja Long Range
Pienestä on kiinni kuin minulla pissiessä...

Tapanin Turbo kuuluu Suomessa siihen harvaan piekkareiden joukkoon,joista voidaan sanoa,että edustaa maailmanluokan käyntiä.

Tapani kirjoitti:

Toiseksi vähän omien aseiden tunereista; Turbossa on Harrellsi, jonka ulostuloasteikko on 3.90:n kohdalla. Jos otan yhdenkin naksun puoleen taikka toiseen käynti heikkenee.
Olen kilpaillut nyt jo vuosia samalla asetuksella +4 - +40 lämpötiloissa, enkä ole huomannut juurikaan käynnissä muutoksia, ehkä viileissä oloissa tulee enemmän napoja. Ammun vain lapualaisilla, muita ei ole tullut kokeiltua.

----------
Siis 1 klikkaus Harrelsissa siirtää n. 0,04 mm.Harrelsin liikkuvassa osassa 1 mm painaa about 1,2 g.Tuo 0,04 mm:n siirto muuttaa piipun suun etupuolella siis painoa vain n. 0,06 g.
Kuitenkin käynti ikkuna kestää testatusti jopa 36 asteen lämpötila vaihtelun.

Siinä sitä onkin ihmettelemistä.

Timppa

Re: Pienestä kiinni

Lähetetty: 22.1.2019 9:26
Kirjoittaja kaleviys
Tämä on varmasti totta. Tapanin asiantuntemusta ei ole syytä epäillä.

Keskisytytteisiin tämä teoria tuskin sopii. Syynä ovat oleellisesti suuremmat piippupaineet, kovemmat lämpötilat ja hyvin nopeat palorintamat.

Kymmenvuotinen kokemukseni näistä tuunereista näyttää todistavan, että tuuneria on aktiivisesti säädettävä jopa kisan aikana. Tuunerin teho kasojen suuruuteen ja muotoon on kiistaton.

Amerikassakin tuunereiden käyttö keskisytytteisissä on rajusti kasvussa.

Aina on kuitenkin syytä keskittyä oleelliseen eli tuulenlukuun, penkkitekniikkaan ja oikeiden latauskomponenttien käyttöön.