MITÄ JÄI MIELEN PÄÄLLE ?

Tällä alueella keskustellaan asioista maan ja taivaan välillä.

Valvoja: Ylläpitäjät

TeeHooVaris
Viestit: 592
Liittynyt: 11.4.2006 16:46
Paikkakunta: Viitasaari

MITÄ JÄI MIELEN PÄÄLLE ?

Viesti Kirjoittaja TeeHooVaris »

Keskisytytteiset:
Totutusta poikkeava kausi, mutta kausi kumminkin. Maaliskuun lopun arktisen poisjääminen ei suuresti surettanut, sillä näpit saivat ihan tarpeeksi kylmää verkkoavannoilla ja kuvauskojuissa. Huhtikuun alun Palmisanon siirto elokuun alkuun oli lohtajalaisilta ihan hyvä veto. Houraatissa näyttäisi tapahtuneen jotain hyvin positiivista; nuoria toimitsijoita konkareiden apuna häärii paikalla kiitettävän paljon. Siellä otettiin vastuuta useammasta kisaviikonlopusta.

Kaksisatasten SM-kilpailujen ampuminen samana päivän onnistui hyvin, vaikka epäilinkin siitä muodostuvan uuvuttavan pitkä päivä.
SM-kilpailujen jako kahdelle paikkakunnalle oli sekin poikkeavaa moneen vuoteen. Minä ainakin tykkäsin. Ahvenanmaalaiset ja muut pitkämatkalaiset saattavat olla eri mieltä. Muuten - tuo saarelaisten nuorentunut ja kasvanut ampujaporukka on iso ilonaihe.

Veppikuppi oli vitamiinia korona-ankeuteen. Jos normaalikisoissa kärki hieman tasoittui, niin vepissä se terävöityi uskomattomalla tavalla.

Pistelajit:
Poikkeusoloissa selvittiin kilpailujen siirrolla ja päästiin loppukaudesta kalenterin mukaiseen rytmiin.
Ensimmäiset kilpailut ammuttiin tammikuun lopulla SM-kisatapahtuman yhteydessä Lappeenrannassa. Sisäratakausi jatkui helmikuun loppupuolella Maaningalla, jonka rata toimii erinomaisena testipaikkana lähialueen ampujille.
Konnevedellä aloitti toimintansa Lapuan toinen virallinen testirata. Siellä olosuhteet ja Veijo Sivulan ammattitaito ovat korkeaa luokkaa. Lapualla testiradan pitkäaikainen isähahmo Arvi Välkkilä siirsi tehtävät Olli Punkarille. Arville iso kiitos menneistä vuosista!!!
Pienoiskiväärin patruunoiden testaus oli alkukauden puhenaihe muun muassa siksi, että koronarajoitusten takia testireissu Saksaan peruuntui. Tästä huolimatta moni löysi käypää paukkua ja nosti tulostasoaan. Syntyi "tavanomainen" määrä uusia suomenennätyksiä.

Kirjoitelkaapa muutkin otsikon alle.
Einari
Viestit: 66
Liittynyt: 5.8.2019 19:01

Re: MITÄ JÄI MIELEN PÄÄLLE ?

Viesti Kirjoittaja Einari »

Lähinnä jos kommentois tuosta patruunan testauksesta kautta hankinnasta. Itse olen suhteellisen vihreä tällä kisapuolella vaikka koko ikäni olen "turannut" aseiden kanssa.
Kävin loppukaudesta pari kisaa, ihan mukavaa. Porukka lajikohtaisesti aika pieni yhteisö mutta hyvin avoin ja "symppis".
Tuosta testauksesta....miksi matkustaa saksaan testaamaan ?
Veijo Sivulalla on todella mainio testipaikka...löyty itsellekin hyvä lotti. Eikö suomen " varikolla" voisi olla riittävästi kisalaatuista 22lr patruunaa. Onhan tuotemerkki LAPUA kuitenkin lähtöisin täältä suomesta.
Luulis tarjontaa olevan testaamiseen.
Itselläkin on lippiksiä missä komeilee teksti LAPUA.......olisko paikallaan meillä "takahikiällä" asuville lippis jossa komeilee teksti
APUA.........! :oops:
Long Range
Viestit: 870
Liittynyt: 13.11.2007 17:17
Paikkakunta: Kaakon kulma

Re: MITÄ JÄI MIELEN PÄÄLLE ?

Viesti Kirjoittaja Long Range »

Suuremmasta testilottien määrästä Suomeen/Suomessa kannattaa puhua Veijo Sivulalle ja Olli Punkarille.

Suomi on pieni markkina globaalin Lapuan silmissä.

Schönebeckissä on tietty huomattavasti suurempi määrä valmistuseriä testattavana ja sieltäkin löydetyt käypäiset tulevat Veijon & Ollin kautta ampujille.

Veijo ja Olli ovat avainasemassa ja EHKÄ olisi mahdollista neuvotella Lapuan kanssa sellainenkin versio,että sieltä tulee tasaisin väliajoin vaikka 50 lottia testipaukuiksi vaikka 40-60 rasiaa/lot ja tehdas säilyttäisi NUO lotit senaikaa Saksassa kuin testaus Suomessa kestää ja sitten tarpeen mukaan tilaavat tänne amppujille.Lottierän koko lienee about 15000 kpl/lot.

Kun hyvin usein käy ,että löytää käyvän lotin ja sitten se onkin jo mennyt muualle.

Mutta tämä dilemma ratkeaa sillä,että Lapua, Eley ja RWS yms. alkaisivat myymään komponenttteja ampujille.Nallimassattua / massaamatonta hylsyä,luoteja ja ruutia saa kaupasta.Miksei vahaakin,mutta sitä nyt on helppo keitellä itsekin.
Eli siirrytään PPC puolen "ydin liiketoimintaan" eli kotilataamiseen.
Luulisi olevan sama patruunatehtaille tuleeko myyntikate komponenteista vai valmiista paukusta. Kun vaan tulee.

Nykymallilla käyvän lotin metsästys on jatkuva prosessi.

Timppa
Long Range
Vastaa Viestiin