Sääntökirja yöpöydälle !

Tällä alueella keskustellaan asioista maan ja taivaan välillä.

Valvoja: Ylläpitäjät

TeeHooVaris
Viestit: 592
Liittynyt: 11.4.2006 16:46
Paikkakunta: Viitasaari

Sääntökirja yöpöydälle !

Viesti Kirjoittaja TeeHooVaris »

Otsikko "Asetarkastus kisapaikalla" osoitti, että keskustelun aloittaja oli selaillut sääntökirjaa. Samaa suosittelisin kaikille meille ampujille. Nyt kun kauden tohinat ovat takanapäin ja huokaistaan ennen uuteen kauteen valmistautumista, niin sääntökirjallekin on aikaa. Sääntöjen kertaus nostaa usein muistikuvia kisapaikoilla tapahtuneista asioista. Ne ovat joko omakohtaisia tai toisen ampujan kohdalle tulleita kysymyksiä.

Tavallinen riviampuja pärjää loppujen lopuksi aika vähillä tiedoilla. Toisin on laita kilpailujen toimitsijoilla, jotka joutuvat ratkaisemaan kiistakysymyksiä ja tulkinnanvaraisuuksia.

Tästä pääsenkin aiheeseen, joka tulee ajankohtaiseksi alkutalvella. Karttulassa järjestetään tuomarikoulutusta, jonka ajankohta tarkentuu. Tuomarikoulutuksen tavoite on kohottaa tuomariosaamista siten, että meillä olisi lajin parissa jatkossa enemmän I-luokan tuomareita ja vähintään sama määrä ylituomareita, kuin tällä hetkellä on.

Tuomaritason nosto olisi positiivinen signaali liiton suuntaan, mutta se ei ole tässä tärkeintä. Tärkeintä on osaamisen hyvä taso tosi tilanteissa, eli kilpailuissa. Ja niissä kaksi keskeisintä asiaa ovat turvallisuus ja kilpailijoiden oikeusturva. Kun nämä asiat on tiedostettu, jatkuu myös harrastuksen mielekkyys ja hyvä urheiluhenki.

Lajimme säännöt ja kilpailutoiminnan yleissäännöt löytyvät sekä painettuina että sähköisinä versioina. Ainakin painotuote on mahdollista sijoittaa yöpöydälle ja ottaa tavaksi pieni "iltahartaus".