Muoti piekkarin iskupiikin muodossa muuttumassa?

Samalla ajatuksella tuli piikit tehtyä, mitoitus piikin centeristä. Näyttää siltä että tuossa lukossa on 3mm paksu piikki joka mahdollistaa suuremman iskupinnan mitä Quadin 2.5mm piikki. Uutta piikkiä koneistaessa pyörittelin lukkoa kädessä ja ei olisi mikään amerikan temppu siirtää iskupiikki alapuolelle, ehkä jonain päivänä.

Koneistetulla sirpillä uppouma ammuttuun hylsyyn 0.43mm vakiojousella jonka alla on 7mm lisäpala tuomassa jäykkyyttä. Alkaa olla vakiojousi myötörajoilla joten paksumpi lankaista jousta tilalle kun saan niitä.

Alempi jälki käsin hiotulla piikillä, ylempi koneistamalla. Halkaistut hylsyt jäi roskiin, isku osuu juuri reunan alapuolelle vaikka kuva näyttää että osuu alemmaksi.



Alkaa näköjään pulverimaali hilseilemään...

 
Ei ole paljon tilaa hylsynkannan laajentua ulospäin , kun iskuri litistää hylsyä . ??

e2QPdn
 
Hyvä huomio joka piti katsoa mutta se unohtui, merkkivärillä katsottuna pitäisi olla tilaa mutta aika ahdasta on. Varmuuden vuoksi otan parikymppiä pois lukosta piikin yläpuolelta.
 
Calfee antoi tarkennettuja ohjeita kuun muotoisen iskupiikin tekemiseen.Sanoo että muuten tuo ei parempi kuin vanha piikin muoto.
Turbomies DiOrio käyttää kipinätyöstöä muotoiluun.

Timo, for this pin shape to be 100% successful, it must be executed perfectly or it is no better than the old chisel shape.

1....The crescent must be exactly the same thickness all across the arc...


2....The face of the pin tip must be perfectly perpendicular to the case head.


3....The outside edge of the crescent must be exactly the same distance from the outside edge of the rim, all the way across its arc.....


In other words, it's a most difficult pin tip design to execute absolutely perfectly.


This is why DiOrio uses EDM technology.

To take full advantage of the .094" diameter of the firing pin tip, the hole through the nose of the breech bolt must be in the exact perfect location.


To take full advantage, the crescent must be exactly on the center line of the .094" diameter pin.

Timo, "fate" intervened in the design of this new DiOrio crescent pin, when Flash Ebert placed the firing pin hole in the breech bolt nose of his original Turbo actions where he did....


And Anthony DiOrio continued using this same pin hole location when he started producing the Turbo actions.


This might sound "hokey", but, this new DiOrio crescent firing pin was destined, by fate, to happen.....
 
Mites jos halotaan" hiuksia". Niin varmaan tuon nallipiikin paikka "kellotaulussa" vaikuttaa myös hieman.
Jos isku tulee JOPA klo 12.00 niin isku tulee tyhjän päälle. Ruutipinta on varmaan huomattavasti keskilinjan alapuolella.
Itsellä WANHA valametti siinäkin isku kohdistuu klo 09.00.
Vaikuttaako vai ei .....siinäpä mietittävää...... :D
 
Ei ole sattumaa että monessa lukossa piikki on klo6 kohdalla. Sitä en vaan ymmärrä miksi se automaattisesti laitetaan klo12 kohdalle vaikka lukossa olisi tilaa klo6 kohdalla. Jotkut on noita jälkeen muutelleet.
 
Ymmärsinkö oikein että 0,094" (2,4mm) on hylsyn keskipisteestä sirpin keskipisteeseen?

Meinaa Lontoon taito loppua,mutta mielestäni tuo 0,094" (2,4 mm) on pyöreän piikin halkaisija,joka sitten muokattu sirpin muotoon.

Ajatuksena kehittelijöillä peittää iskulla enemmän nallimassan pinta-alaa,mutta välttää "turhaan" kohtaan lyöntiä eli ei rimmin taitekohtaan tai tyhjään kohtaan,jossa rimmiä ei enää ole.

Tuota tarkkaa iskupaikan mitoitusta lienee hyvä katsella viilaamalla ammutun tai nallimassaamattoman hylsyn kannasta segmenttiä pois ja mitata.
Tuo Calfeen teksti on edelleen Turbo actiosta.

Viittaavat saavansa tällä aikaan hyvän sytytyksen ja iskurin tekemä värähdys olisi pienempi.....

Timppa

Einarille. Klo 6 iskurista on tullut "vakio" Jenkkien kasa piekkareissa. Tehneet testejäkin actioilla,joissa iskun voi vaihtaa 12 / 6 ja päätyneet,että klo 6 olisi hivenen paree.Yhden testin selasin läpi ja siinä ero oli tosi pieni,mutta klo 6.n eduksi kuitenkin.

Iskun tasaisuus lyönnistä toiseen on kyllä tärkeää.Calfee naulannut,että iskuri tyyppi jossa jousi on iskurin sisällä antaa tasaisempaa iskusta toiseen kuin se,että iskuri on jousen sisällä.Kitka pinnat????
 
Long Range sanoi:
Meinaa Lontoon taito loppua,mutta mielestäni tuo 0,094" (2,4 mm) on pyöreän piikin halkaisija,joka sitten muokattu sirpin muotoon.

Noin se varmaan on, Quadin piikin paksuus 2.5mm joten aika samoissa ollaan. Iskupaikan mitoitus on tarkempi homma ja siinä meni kolme piikkiä ennen kun löytyi isku kohdalleen, ei tyssää reunaa eikä lyö turhaan pelkkä nallimassaa vaan osuu juuri "alasimen" kohdalle.
 
Moi.
Lukko pystyyn pyöropöytään ja asemointi iskurireikään. 180 astetta kääntää ja reikä siihen. Jos lukon pää lähtee irti niin helpottaa upotuksen tekemistä. Toiset on niin kovin prässätty etteivät lähde ehjänä. Itsekin tein lukon runko putken uusiksi 12.9 pultista. Tuli sileämpi ja luikkampi sisältä. Laitan kuvan kun ehtii.
 
Tarkoitat varmaan uuden piikin reiän poraamista klo6 kohdalle lukkoon? Mä taas tarkoitin sirpin asemointia piikin kärkeen. Siihen hommaan pitää tehdä parempi jigi että saa sirpin muodon ja asemoinnin kerralla kohdalleen.
 
Viikonloppuna tuli lisää vettä myllyyn tuon kuun sirppi muotoisen iskupiikin kanssa.

Jenkkien I.R.50/50 mestaruuskisat ammuttiin sisäradalla JA

Bruce Hornstein ampui siellä 250 / 25 X taulun käyttäen Diorion tekemää kyseistä iskuria Turbossaan.
Eli 25 kymppiä ja 25 NAPAKYMPPIÄ.....


But, I just learned about the Bruce Hornstein 250 x 25X target at the 2019, IR-50 Indoor Unlimited Nationals this past week end.

And that it was kicked out with the new Diorio "Perfect Crescent" firing pin.
 
Tuli mielenkiintoista lisä tietoa tuosta Bruce Hornsteinin savotasta:(Kopio viestistäni Piekkaritiimiläisille,siksi mukana infoa "Turbo-miehille"):

Bruce Hornstein tilasi DiOriolta tuollaisen iskupiikin ja vaihtoi sen aivan alkupäässä valmistettuun Turbo V-1 kehykseen.Siinä iskupituuden saa maksimissaan 3,94-4,06 mm:iin.

Se on hiukan liian lyhyt tuolle uudelle leveälle iskurille ja vanhalla jousella.

Ampui Jenkkien mestaruus kisassa SISÄRADALLA ekan kortin 250 / 25 X vaikka jäi 1 syttymättä.

Toka kortin ampui 250 / 20 X vaikka jäi 3 syttymätöntä.

Vaihtoi 3.korttiin entisen perinteisen kiila iskupiikin ja tulos 250 / 13 X.

Myöhemmin tehtyissä Turbo V-1 ja Turbo V-3 lukoissa on iskun pituus mahdollista kasvattaa 5,2-5,6 mm:iin ja niissä / niiden jousilla ei syttymättömiä jää ja vaihto onnistuu SUORAAN ilman viritystä.

Tapani HUOM! Anna Anthonylle Turbo kehyksesi numero kun tilaat uutta iskuria,niin tietää kumpi versio on kysymyksessä.
Ja samalla TH.n Turbokin.Ja mahd. uudet jouset sitä mukaa.

Äkkiä ajateltuna tuo viittaa mielenkiintoiseen asiaan:

Kun saadaan nallimassaan iskua entistä leveämmälle alueelle,niin iskuvoiman vaihtelun merkitys vähenee??? Toisaalta tuo uusi sirppi versio on mitoitettu siten ettei TURHALLE alueelle tule iskua ollenkaan.
Ovat raportoineet vähentyneistä liidokeista uudella versiolla.

Timppa
 
Long Range sanoi:
Kun saadaan nallimassaan iskua entistä leveämmälle alueelle,niin iskuvoiman vaihtelun merkitys vähenee??? Toisaalta tuo uusi sirppi versio on mitoitettu siten ettei TURHALLE alueelle tule iskua ollenkaan.

Mä olen joskus ihmetellyt perinteisen kiila, tai neliöpiikin suosiota, ja sitä että se iskee nallimassaan joka ei ole rimmin välissä, murtaen nallimassaa. Onko tällä toteutuksella haettu jotain erityistä miksi on pitänyt saada lyöntiä sinne missä ei ole alasinta? Olen aina vierastanut tätä toteutusta ja käyttänyt pyöreää nallipiikkiä joka on hiottu niin ettei tyssää rimmin reunaa ollenkaan.

Sirppi lyö tarkalleen nallimasaan siihen kohtaan missä on alasin vastassa, eikä muotoile turhaan hylsynkantaa siitä kohtaa missä nallimassa on ilman alasinta. Eli kaikki energia menee nallin sytyttämiseen ilman nallin murtamista hylsyn pohjalta, tulokset näyttää puhuvan puolestaan että uusia asioita on oivallettu jonka pitäisi tasoittaa patruunoiden "ominaisuuksia" syttyvyyden osalta.
 
En jaksa kääntää,mutta hyvää tekstiä iskupiikin muodoista TODELLA VAKAVILTA OSAAJILTA.Stiller on 2500 X kehysten valmistaja ja Ivan Wells (Ivanhoe) on tällä hetkellä USA.n kärki piekkari kasa-ampuja, aseseppä ja testaa / hieroo piekkari laitteita ehkä eniten tällä planeeltalla.
(Rivien välistä kuultaa kiista siitä "kuka keksi rakkauden" eli tuon sirppimuotoisen iskurin.Venäläisten joissakin ampumahiihto piekkareissa tuo on kuitenkin ENSIN ollut eli kaikki Jenkit ovat tässä asiassa perässä hiihtäjiä).

Originally Posted by stiller View Post
There are always multiple opinions on what firing pin footprints and dents really need to look like. We have had big ole fat uns, narrow little chisels, round dots, squares, half moons, sideways, crooked etc. Theories on dent depths from 0.014 to 0.024, must be even, don't really matter, touching the edge, in from the edge, angled in, angled out etc etc etc. About 5 years ago John Matyas showed me some cases from one of my Copperheads that he turned the footprint sideways and asked me what I thought. Seemed interesting, same area, more coverage, what the hell, why not. Hall has this super light and fast little dot that "goes bang". Looks a lot like the Suhl that seems damn near unbeatable here lately. Kind of both ends of the spectrum. Ivan has a killer gun with a half moon that follows the outer rim and is wide. BTW, I keep hearing about the new 'killer" design that DiOrio has come up with. Wouldn't that be some sheet (as ole slick says) if it looked like Ivan's design. I'm sure Ivan would just love having a Calfee cohort claim credit for his footprint.

I am fixing to grind, cut, edm or somehow process a couple of new pins (maybe 650 or so with extras ) for the batch of 2500X's I am finishing up. For now I will go with what has been proven to work. (Jason's gun seems to like it). I am going to play a little with Ivan's idea in addition on my gun. I finally have a few extra pins I can play with for now. I am curious if it takes more spring.

What kind of wisdom or test data does anyone have out there? Footprint size versus spring force versus pin fall versus temperature vs ammo type etc etc.

It's getting on winter, let's see what we can do here now that most of us aren't shooting.

Ivanhoe:

Rimfire Accuracy, now think about that for a minute.



It's not just the shape of the pin, but that is important. It's about that pin hitting the case where it needs to while delivering the correct amount of energy for that particular lot of ammo. This shoot the moon pin design is very forgiving and increases consistency of getting constant ignition across a much larger area, This is what I call a big part of the timing of a rifle and everything else that follows.

When I got the call that someone was about to break out the greatest thing in the world and it was something I've being working on for over 5 years. They were also going to put it in a Turbo or a Turbo clone and not corrected it's mechanical design problem. Here's what's going to happen, if they put it together with a spring that's working well with there old pin, it's probably going to start snapping. Then if they put that .051" wire spring that's 2.100" plus long it will start out shooting like the house is on fire if the shape is correct and in the right location, but guess what very, very soon its all going to go away again.


Here is part of the problem, people are going to try this pin shape, the people that try it on the 2500x actions are more than likely going to see positive results if they watch closely. Can those results be made better by doing other things they sure can. This firing pin shape more than likely is not going to help you if you have a Turbo or Turbo clone unless you fix the other problems, how ever if you want to measure springs and put sets together cycle through and keep replacing springs as they FAIL HINT HINT you'll probably be fine. Another thing, when we have a big temperature swing, you don't think it's going change the amount energy delivered or the amount required for such change???


I think I'm right on this and Bob Cleveland can chime in and tell me if I'm wrong, Bob had a rifle he had not shot in years a Suhl, he started testing ammo in that gun and at that time found at least 3 or 4 lots that would shoot competitively, where this ignition thing is concern that made prefect since to me, that ammo was made at about the same time with the same or similar components. Those lots of ammo liked Bob's Suhl ignition system.

Some people are approaching this problem by trying to constantly move the trigger hanger and are having some success at it some times, but more times than not they end up on the bottom half of the ladder. When you move the trigger hanger your just not changing one thing, your changing about 4 things at once. That's making it pretty hard to figure out which one of the 4 things is giving positive results.


It won't surprise me at the people that will jump on this and then jump right back off on to the next latest greatest thing looking for that VOODOO magic that's going to make then shoot 2500's or 250 25X's on every card. I'm sorry to burst your bubble, but good luck!! By the way I am mad I didn't come up with the Name Voodoo for a rimfire Rifle I think they will do well.

Hope this helps!!

Ivanhoe
 
Calfeelta vielä hiukan tarkennusta:

This pin shape is made possible because, for what ever reason(s), Flash Ebert located the firing pin hole in the bolt nose of his Turbo action like he did.


If Flash had not placed his pin hole where he did, the Turbo action's bolt nose would have to be redesigned to make this crescent pin work properly.

_______________________



CYA friends, I'm telling you this because a lot of TCA shooters want one of these pins, as do a lot of the folks who shoot SAP actions, and for good reason.


But........................


To obtain full advantage of this pin configuration, a .094" diameter pin is necessary, and the firing pin hole through the breech bolt nose has to be located so the crescent is on the center line of the .094" diameter pin.


And finally, the crescent has to be executed perfectly.


The arc of the crescent must be equally spaced inside the edge of the case rim.


Plus, the face of the crescent must be perfectly parallel to the head of the case.


This is why I added the word "Perfect" to the above picture of the crescent pin footprint.



If this pin configuration is not executed perfectly, its no better than the chisel configuration.


Your friend, Bill Calfee
 
Muutama huomio puolikuusta. Nallipiikin keskipiste lukon keskipisteestä pitää olla 2.4-2.5mm riippuen oman aseen toleransseista, tämä on se 2.4mm mihin Calfee aiemmin jo viittasi. Piikin asemoinnissa ulkoreuna on todella tarkka, jos menee liian reunaan niin tyssää hylsyn reunaa joka syö turhaa energiaa. Jos piikin ulkoreuna on hylsyn reunan rajalla niin piikki stanssaa itsensä kannan sisälle ja uloin reuna murtuu ja päästää paineita läpi. Piikin ulkoreuna pitää olla aika tarkalleen hylsyn rungon ulkohalkaisijan tasolla, +0.1mm max. Jos piikki stanssaa ulkoreunasta kannan rikki niin hyvin pieni pyöristys piikin ulkoreunaan auttaa.

Quadissa on nyt piikki lukon alapuolella ja piikin muoto tehty sorvissa, tein työkalun millä piikin saa sorvattua muotoon. Ulompi muoto tehdän kovametalli uraterällä ja ulkohalkaisija 5.85mm sisempi muoto 4mm kovametalli jyrsintapilla, samalla ajolla saa oikeistua piikin pään suoraksi. Piikin aihiona olen käyttänyt 2.5mm paksua talttapää ruuvarin vartta joka on kovaa mutta joustavaa ja työstettävää terästä. Sorvaamalla kärjen muoto on juuri sitä mitä pitää ja on helppo tehdä.

Piikin tunkeuma ampumattomaan SK hylsyyn on luokkaa 0.43-0.46mm, vastaavat lukemat ammuttuun hylsyyn on 0.57-0.6mm. Syvempi tunkeuma rikkoo hylsyn piikin ulkoreunasta ja matalampi ei tyssää kantaa loppuun asti.

Otan jossain välissä kuvia piikin sorvaus työkalusta kun teen uuden version parilla parannuksella.
 
Ensin laitetaan piikin aihio jigiin ja pyyhkäistään viilalla tasainen kohta piikkiin lukitusruuville. Jigi on karkaistua työkaluterästä joten kestää viilailla useita iskureita. Mitoitukset on tehty oman Quadin iskurille (ei vakio).



Sen jälkeen laitetaan piikki jigin toiseen päähän ja kiristetään lukitsruuvi kiinni, tällä asemoidaan piikki samaan asentoon kun iskurissa. Jigi sorviin ja ensin iskupiikki sorvataan oikeaan pituuteen ja saadaan piikin pää suoraksi, seuraavaksi 4mm kovametalli tappijyrsimellä ajetaan 1.5mm syvä sisempi muoto. Jonka jälkeen ulkopinnan sorvaus kovametalliterällä haluttuun ulkohalkaisijaan, tässä iskurissa 5.8mm.

 
Onko Koheltajalla jo "vakavaa" dataa, saavutettiinko tuolla muutoksella hyötyä/ merkittävää hyötyä tms.?
Hyvännäköistä työnjälkeä !!!!😉😁
 
Vakavaa dataa ei vielä ole koska kelit on olleet mitä on ja matka tällä hetkellä 150m missä alkaa pienetkin kelimuutokset näkyä. Pläkällä kelillä korostuu pystyhajonta jota on yritetty saada kuriin pitkän aikaa ja alustavasti näyttää siltä että parempaan suuntaan ollaan menossa. Vielä ei ole täyttä luottoa muutoksille joten pitää ampua enemmän ennen kun pystyy mitään sanomaan varmuudella, ei se huonompaan suuntaan ole ainakaan mennyt. Keväällä sen näkee paremmin kun alan käymään mökillä ja pääsee ampumaan aamu-iltatyynessä.

Ja sitten muistetaan vielä se ettei mun piekkari ole rakennettu kasa-aseeksi vaan kenttäkelpoiseksi yleiskoneeksi mistä yritetään poimia käynnin rippeitä eri paikoista. Tuneri on varmaan seuraava mitä alan rakentamaan kunhan saa ensin peruskäynnin luotettavaksi, sekin pitää miettiä laitanko tunerin vaimentimen vai piipun päälle koska käytännössä tulla aseella ammutaan aina vaimennettuna.
 
Back
Ylös