Itsensä esittely

Tällä alueella keskustellaan asioista maan ja taivaan välillä.

Valvoja: Ylläpitäjät

Kumpumäen seppä
Viestit: 2
Liittynyt: 14.4.2020 19:38

Itsensä esittely

Viesti Kirjoittaja Kumpumäen seppä »

Uutena kirjoittajana tälle foorumille, ajattelin hieman esittäytyä ensin.

Ammuntaa on tullut harrastettua omaksi huviksi kyllä jo vuosia. Vähintään yhtä paljon kuin tuo ampuminen, kiinnostaa asetekniikka. Asetekniikassa on paljon sellaisia asioita, joita on hyvin vaikea mitata ja toteen osoittaa, joten tuntuu että täysin päättömiä ajatuksia esitetään hyvinkin paljon. Lähinnä siitä syystä lähdin viime keväänä kuuntelemaan näiden kahden Jarin kasakouluun. Siinä vaiheessa kun miehillä on jo näyttöä “hieman” takana, niin voi olettaa, että mielipiteillä on aika paljon enemmän totuuspohjaa kuin netin keskustelufoorumeilta saadut mielipiteet. No yksi viikonloppu on tietysti hyvin pintapuolinen raapaisu siitä, mistä lajissa on kyse, mutta hyvin antoisa tuo viikonloppu oli. Paljon tuli ymmärrystä, mistä kaikesta laji koostuu, ja miten pienistä asioista toisaalta on kyse.

Täälläkin kun on valiteltu sitä, että laji tuntuu vähitellen kuolevan, niin yksi tähän vaikuttava tekijä on kyllä se, että laji on hyvin vähän esillä missään. Periaatteessa tietoa/ymmärrystä oli jonkin verran lajista ennen tuota kasakouluakin, mutta hyvin vaikea on internetistäkään löytää aiheesta tietoa. Kotimaisista kasakisoista ei meinaa löytyä videota, kuvia tai muutakaan tietoa, vaikka sitä etsii. Tavallaan sen ymmärtää tietysti tässä nyky yhteiskunnassa, kun jokainen aseen omistava on potentiaalinen rikollinen monien päättävässä asemassa olevienkin mielestä. Toisaalta taas sen kertominen, että omistaa aseita, voi olla huono viesti myös noille oikeasti rikollisille tahoille.

Tuloksien ja kisaraporttien julkaisusta tuolla olikin jo aiemmin keskustelua. Yksi mitä olen itse kaivannut, on se tapa millä joskus ennen on noita tuloksia julkaistu. Eli luettelossa on myös kilpailijan lisäksi ollut myös aseen tiedot, kuten valmistaja, piipun valmistaja, kaliberi, nousukin, kiikarin merkki ja malli. Eikä olisi haittaa, vaikka olisi myös muusta käytetystä kalustosta, esim. Etupukista tieto. Eihän näitä kannata alkaa vaatimaan, eli jos joku haluaa pitää kalustonsa omana tietonaan, niin pitäköön. Antaisi kuitenkin tällaisille aloittelijoille (ja ehkä myös huonommin menestyneille kilpakumppaneille) ajattelemista.

Se mistä ei oikein ole vielä ymmärrystä, on se, miten auliisti täällä on tapana jakaa tietoja. Aika vähäisiä keskustelut tällä foorumilla on, ja varsinkin asetekniset kysymykset, jotka luulisi olevan aika monenkin mielestä oleellinen osa lajia, ovat täällä hyvin vähissä. Oma ajatus on se, että kilpa-ase pitäisi kuitenkin hyvin pitkälle rakentaa itse. Tarkoitus tässäkin asiassa mennä perse edellä puuhun. Varoittelenkin jo etukäteen, että tulen esittämään hölmöjä kysymyksiä ja kyseenalaistamaan asioita, jotka on perinteisesti aina olleet tietyllä tavalla. Laji on mielenkiintoinen yhdistelmä tekniikan hiomista yhdistettynä vallitseviin olosuhteisiin reagoimista. Aika vaan on hyvin rajallista.
Jari Raudaskoski
Viestit: 1345
Liittynyt: 9.1.2005 17:20

Re: Itsensä esittely

Viesti Kirjoittaja Jari Raudaskoski »

Tervetuloa!
Totta on, että väki vähän huonosti syttynyt keskusteluihin. Annettavaa kyllä on monellakin....siksi aloitin aiheen tuosta, "mikä meni pieleen" ja yllätykseni oli kova, kun ei se oikein ottanut tuulta alleen. Toisaalta...täytyy onnitella kanssa-ampujia, jos kaikki aina onnistunut...toki luulisi, että se olisi näkynyt enemmän mm. kansainvälisenä menestyksenä :roll: :roll: .
Voit selailla noita vanhojakin viestejä/ keskusteluja. Siellä on monenlaista, eikä ole estettä nostella niitä uudelleen esille.
Tähän lajiin mahtuu aina uusi tekijä ja kyseenalaistajakin....vain näin kehitytään.
Siitähän tämä on lajina hieno, että KAIKKI ainakin yritetään tehdä huolella. Komponentit ovat laadukkaita ja jokainen pyrkii parasta hankkimaan. Kompromisseihin ei periaatteessa ole varaa!
Robocop
Viestit: 85
Liittynyt: 15.1.2017 9:30

Re: Itsensä esittely

Viesti Kirjoittaja Robocop »

Viime kesä oli tosiaan ensimmäinen kilpailukesäni. Tosi paljon opin sieltä ja hyvin paljon on vielä opeteltavaa. Nimiä mainitsematta olen saanut valtavasti apua kasa-ammuntapiireissä, kiitoksia näille herrasmiehille. Vaikeinta oli tuulenluku, ilmeisesti hyvin monella sama. Virheitä tuli tehtyä, päällimmäisenä supistusasteen löytäminen, sekä uusien hylsyjen käsittely. Nyt nämä ongelmat ovat voitettu. Penkkitekniikkaa ja tuulenlukua on opeteltava koko kevät talvi, niin on valmiina Lohtajan kisoihin huhtikuussa. Tällä hetkellä ase menee korjattavaksi. Tein tuossa yhtenä ja kahtena päivänä itselleni listaa, kaikista tavaroista mitä pitää ottaa mukaan kisoihin, lista on todella pitkä. Tämmöistä täällä lumisessa Keski-Suomessa. Kesällä tavataan. -Jukka
Vastaa Viestiin